Dean's Cup 2017

to
Starts in

About

На 17-ти Декември (неделя) от 10:00 ще се проведе 14-тото издание на Турнира за Купата на Декана (по информатика), организирано от Факултета по Математика и Информатика към Софийски Университет.

Предвидени са 10 задачи, които стандартно ще варират по сложност от много прости, до относително сложни такива. Задачите от миналите години можете да видите на страницата на ТЗКД на сайта.

Състезанието отдавна е поле за изява за най-добрите студенти на Софийски Университет, като в последните години в задочната му форма се включват и много ученици, а както и студенти от други университети.

Ако сте студент от първи до четвърти курс във ФМИ можете да се запишете за турнира следвайки указанията на разлепените из ФМИ афиши. Ако не сте студент на СУ или сте ученик, но желаете да се включите в задочната форма на състезанието, то ще се проведе на платформата Hackerrank, като можете да се регистрирате на страницата на състезанието. Миналата година първи в състезанието (в общото класиране) стана именно от ученик, така че не се притеснявайте да се включите в състезанието!

Prizes

Традиция последните три години стана за първенците в състезанието да има предвидени награди. Тази година най-добрите в присъственото състезание ще бъдат наградени с парични награди от университета, а победителят в онлайн състезанието ще получи портативна колонка JBL Flip 4 от авторите на задачите.

Rules

  • The creator of this contest is solely responsible for setting and communicating the eligibility requirements associated with prizes awarded to participants, as well as for procurement and distribution of all prizes. The contest creator holds HackerRank harmless from and against any and all claims, losses, damages, costs, awards, settlements, orders, or fines.
  • Code directly from our platform, which supports over 30 languages. Learn more here.

Както всяка година, състезанието ще се проведе по стандартните ACM правила, с тази разлика, че няма да замразим класирането на 4-тия час.

Scoring

Всяка изцяло решена задача носи по една точка. Минутата на предаване носи "наказателно време", което се сумира. С други думи ако сте предали 7 задачи, в, съответно, минути: 7, 22, 48, 112, 192, 233, 288, вашето наказателно време ще е 7 + 22 + 48 + 112 + 192 + 233 + 288 = 902. Ако друг състезател има също седем изцяло решени задачи, по-напред в класирането е участникът с по-ниско наказателно време.

Sign up for Dean's Cup 2017 now.

Not a genuine coding contest?